Direktlänk till inlägg 3 februari 2011
I dag blev de lite falsk Lövbiff på älgfärs, den har blivit en hitta här hemma sedan förra sommaren jag hittade receptet.
Falsk Lövbiff på Älgfärs!
Ingredienser: (4 Portioner)
500gram älgfärs el, nötfärs
1näve havregryn
1 ägg
0,5dl grädde + en skvätt vatten
1 tsk Salt
Nymald vitpeppar och piffi allkrydda efter behag.
Svampsås:
1 burk svamp (champinjoner)
1 st charlottenlök
25 gram smör
0,5 dl mjälk
0,5 dl grädde
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
0,5 msk kalv fond
0,5-1 tsk soya
1 msk brun maizenaredning
Gör så här:
1. Blanda färsen med ägg, havregryn, grädde och kryddor.Tillsätt en skvätt vatten om den blir för klibbig.
2. Rulla stora bollar av färsen och lägg på ett fat. Det blir 12 st av 500 gram färs. Gör ett stekprov för att se om det behövs mer kryddor.
3. Ta fram 2 ark bakplåtspapper. Häll på några droppar rapsolja och pensla ut på mitten av papperen.
4. Lägg köttfärsbollen på mitten av papperet. Lägg på det andra papperet och platta till den lite med handen.
5.Ta nu brödkaveln och kavla ut färsen från mitten och utåt till en några mm tunn biff. Håll inte i handtagen på kaveln utan håll handen mitt på kaveln och rulla den.
6. Dra nu försiktigt av det övre papperet och lägg det andra i stekpannan med färsen neråt. Tryck försiktigt med handen och skaka sedan loss papperet. Det brukar oftast lossna bra.
7. Stek biffen någon minut på varje sida. Det går ganska fort eftersom de är så tunna.
8.Kavla ut nästa biff medan den första steks o s v. Lägg den stekta biffen dubbelvikt i stekgryta när den är klar och håll varmt med lock.
9. Byt papper om det börjar spricka. Jag fick byta papper 2 ggr.
10. Fräs svamp och lök i smöret utan att det tar färg. Tillsätt grädde, fond, soya och svartpeppar efter behag. Låt koka ihop några minuter smaka av med mera kryddor och späd med mjölken. Red av med maizenaredning och låt koka upp på nytt. Låt sedan såsen sjuda några minuter på svag värme.
11. Klyfta potatisen, häll på några msk smör-och rapsolja. Vänd runt potatisen så alla sidor täcks av fettet, krydda och in i 225 graders ugn i ca 20-30 min.
Så detta var då våran middag i dag.
Ciao
Lätta Pastagratäng! 4 Portioner 500gr Pasta 2 gula lökar ½dl olivolja 4dl Créme friche ½dl grönsaksfond 250gr skinka 5 medelstora morötter 1tsk torkad timjan Gör så här: Börja med att sätta på ugnen på 200grader. Koka ...
Hemlagad Pizza. Pizzadeg: 25g jäst (½ paket) 2,5 dl vatten 2msk olja ½ tsk salt 7-8dl vetemjöl Gör så här: Smula ner jästen i en bunke, strö över saltet höll sedan i vattnet och olja. Lös upp jästen i vattenblandningen rör o...
Lasagne. 500g färs, nöt eller kalv om inte annat blandfärs 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 3msk smör 3msk tomattupré 1 burk krossade tomater 1tsk paprikapulver salt 3dl matlagningsgrädde lasagneplattor 3dl riven lagrad ost gärna p...
Palt! 1 Liter Mjölk 2-3 msk mjöl lite salt. Palt bröd ca halvt paket. Gör så här: Jag kokar upp mjölk, salt och så har jag blandat i mjölet under omröring. När det har börjat koka lite lätt så har jag i paltet i den mängd som en...
MÅ: Korvstroganoff och Ris TI: Potatismos, Fisk och Sås ONS: Palt och Fläsk till oss vuxna, Kyckling, Ris och sås till barnen TOR: Makaroner, Köttbullar och Gräddsås FRE: Lasagne LÖR: Hemlagad PizzaSÖN: Kött, Potatis...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
|||||||||
|